Waarom AGA

Al bijna 100 jaar nemen AGA-fornuizen een prominente plek in vele woningen. Hier zijn een paar redenen waarom deze gietijzeren fornuizen het hart van zoveel keukens vormen.

A Proud Heritage
EEN PRACHTIG ERFGOED

Ons verhaal begint in 1922, toen dr. Gustaf Dalén - een wereldberoemde natuurkundige en Nobelprijswinnaar - zijn gezichtsvermogen verloor tijdens een experiment. Hoewel hij blind was, was hij vastbesloten om een fornuis te ontwikkelen dat geschikt was voor alle kookmethodes en dat ook nog eens gemakkelijk te gebruiken was. Dat is wat hij deed en het AGA-fornuis zag het licht.

Hoewel AGA vele nostalgische gevoelens oproept, zijn de fornuizen in de loop der jaren verder ontwikkeld. Wat echter niet veranderd is, is de unieke stijl van de fornuizen en de warmte die zij uitstralen; deze combinatie maakt dat elke AGA-fornuis een speciaal plekje in het hart van haar eigenaar heeft.  

Made in Britain
Made in Britain

Elk AGA-fornuis komt met dat gevoel dat je te maken hebt met een stukje geschiedenis. De fornuizen worden nog altijd ontworpen en geproduceerd in onze fabriek in Telford in Shropshire, VK – de geboorteplaats van de industriële revolutie – en voldoen aan dezelfde strenge normen die ervoor gezorgd hebben dat het AGA-fornuis tot één van de meest betrouwbare en geliefde Britse merken is uitgegroeid.

Simply Better Food
BETER ETEN

Alle AGA modellen leveren overheerlijke gerechten vol sap en smaak dankzij de gietijzeren ovens die gebruik maken van indirecte stralingswarmte. Deze stralingswarmte maakt het kookproces zachter en is de reden waarom gerechten bereid met een AGA meer voedingsstoffen, textuur en smaak behouden.

AGA-fornuizen zijn meesters van alle kookmethodes, grillen, bakken, braden, koken, sudderen, toast roosteren, en nog meer. Of u nu een eenvoudige maaltijd wilt bereiden of één van de meest ingewikkelde moderne recepten wilt maken, u kunt erop vertrouwen dat uw gietijzeren AGA prachtige resultaten zal leveren.

Ongoing Innovation
VOORTDURENDE INNOVATIE

Wij kijken met een frisse blik naar nieuwe ontwikkelingen op zowel het gebied van design als op het gebied van functionaliteit en bouwen voort op onze lange ervaring. Wij zijn constant op zoek naar innoverende functies en blijven onze fornuizen verder ontwikkelen om het drukke leven van onze klanten te vergemakkelen. 

Een groot aantal van de AGA-fornuizen zijn voorzien van een state-of-the-art inductiekookplaat – veilig, snel reagerend en energiebesparend. 

De AGA R3 en eR3 modellen bevatten eveneens een aantal innovatieve functies die uw AGA nog flexibeler in gebruik maken, zoals een inductiekookplaat en een conventionele heteluchtoven.

Recycled Materials Go In To Each Cooker
MERENDEELS VERVAARDIGD UIT GERECYCLEERDE MATERIALEN

Dankzij de gerenommeerde lange levensduur van een AGA zal u nooit een AGA-fornuis op een vuilstortplaats vinden; een AGA die zijn taak heeft volbracht wordt bijna altijd gebruikt om weer iets nieuws te creëren.

Elke AGA is bijna volledig te recycleren. Sinds het allereerste model meer dan 90 jaar geleden het licht zag, wordt een groot deel van een AGA uit gerecycleerd materiaal gemaakt. Versnellingsbakken, dakgoten, gietijzeren fornuizen, deurbeslag, putdeksels, straatlantarens en nog veel meer kunnen worden teruggevonden in ‘s werelds beroemdste fornuis. 

Variety of Fuel Options
BRANDSTOF OPTIES

De nieuwe generatie AGA fornuizen zijn, als onderdeel van ons streven om meer milieuvriendelijke en efficiënte modellen te produceren, volledig elektrisch. Geselecteerd modellen zijn ook verkrijgbaar als gas-electro, butagas of aardgas modellen.

Colours to Suit Every Kitchen
EEN KLEUR VOOR ELKE KEUKEN

Alle AGA modellen zijn geëmailleerd en verkrijgbaar in 16 prachtige kleuren, van eigentijdse neutrale tinten tot in het oog springende felle kleuren, zodat u ongetwijfeld een kleur kunt vinden die in uw huis past.

Elk fornuis is voorzien van meerdere lagen email. Het emailleringsproces duurt drie dagen en vindt plaats in onze fabriek in Telford. Ons uiterst zorgvuldige emailleringsproces geeft een prachtige afwerking en is slijtvast, sterk en bestendig tegen hoge temperaturen.

Lees meer over het emailleringsproces.