Specifiek voor Falcon

Van wat voor een soort koken u ook houdt, Falcon fornuizen hebben een aantal unieke functies om u het leven gemakkelijker te maken en keer op keer heerlijke maaltijden op tafel te zetten.

Niet alle functies zijn beschikbaar op elk model. Voor meer informatie, zie de product specificaties.
Falcon range cooker multifunction oven
MULTIFUNCTIONELE OVEN

De multifunctionele oven van Falcon biedt, afhankeljjk van het model, maar liefst elf functies voor echt flexibel koken en combineert hetelucht en conventionele oven functies met circulatiegrillen en onder- en bovenwarmte functies.

 • Heteluchtoven
 • Conventionele oven
 • Conventionele oven met luchtcirculatie
 • Ventilatie grillen
 • Bovenwarmte
 • Ontdooistand
 • Onderwarmte
 • Rapid Response*
 • Duo modus*
 • Delicate modus*
 • Eco modus*
*Geselecteerde modellen
Falcon range cooker handyrack
HANDYRACK

Brandt nooit meer uw handen wanneer u uw vlees uit de oven haalt. Het handyrack wordt, wanneer gewenst, aan de binnenkant van de deur van de hoofdoven bestigid en draait bij het openen van de deur automatisch de oven uit. Dit maakt het gemakkelijker om uw gerechten in de gaten te houden en uw vlees te bedruipen. De grillpan van het handyrack is groot en stevig genoeg voor een stuk vlees van 5,5kg, genoeg voor ongeveer twaalf personen. Na gebruik kunnen de braadpan en het handyrack frame gewoon de vaatwasmachine in.

Falcon range cooker proving and storage drawer
RIJSLADE

Uniek voor een vrijstaand fornuis! De maximale temperatuur in de rijslade is 40 C, perfect voor het laten rusten en rijzen van deeg. De lade kan ook worden gebruikt voor het smelten van boter, het laten rusten van vlees of om borden voor te verwarmen. Wanneer niet in gebruik als rijslade, kunt u de la ook gebruiken als een opbergruimte (wij raden u aan er geen plastic voorwerpen in op te bergen).

Falcon range cooker dual fuel hob with griddle with salmon
GRILLPLAAT

De grillplaat is vervaardigd van robuust gegoten aluminium en ligt bij gebruik stevig op de gaskookplaat. Het vlakke gedeelte van de plaat is uitermate geschikt voor bakken van spek en het bereiden van wentelteefjes. Het geribbelde gedeelte is voorzien van een vetgeul voor het gezonder bakken van biefstuk, hamburgers en vis.

Falcon Dual hob with Teppanyaki griddle and chicken skewers
TEPPAN-YAKI BAKPLAAT

Kook gezond, Japanse gerechten met de unieke grillplaat, die is voorzien van een anti-aanbak laag en die  precies over twee van de kookpitten past.

Falcon Dual Fuel hob with multi-ring burner and wok with stir-fry
MEERVOUDIGE BRANDER

De meervoudige brander is uiterst krachtig en kan op meerdere manieren worden gebruikt. Zo kunt u hem bijvoorbeeld gebruiken voor grote potten en pannen of voor een koekenpan. Deze brander is, samen met onze speciaal ontworpen wokring, ook ideaal voor het bereiden van authentieke Aziatische gerechten.

Falcon dual fuel hob with ceramic multi-zone with sausages, bacon and egg
MULTI-ZONE

Het merendeel van onze 110cm fornuizen met een gaskookplaat komen met een keramische multi-zone die u extra kookopties biedt. U kunt de multi-zone  gebruiken als twee extra kookzones of als basis voor de vlakke grillplaat die, wanneer gewenst, op de multi-zone kan worden geplaatst. De vlakke grillplaat heeft een anti-aanbaklaag en is ideaal voor het gezonder bereiden van onder meer vlees, vis, groenten, eieren, pannenkoeken en tosti’s.

Falcon Nexus 110 Induction deluxe glide-out grill with chops and tomatoes
GLIDE-OUT GRILL

Niet zomaar een uittrekbare grill, maar een grill op telescopische geleiders. Zowel de standaard als het deluxe model maken het gemakkelijker om uw grillgerechten in het oog te houden. Bovendien zijn ze veiliger in gebruik – u loopt minder risico dat u de grillpan te ver uittrekt.

De standaard glide-out grill komt met een twee-standen rooster; de deluxe uitvoering* heeft een diepere grillpan met een vier-standen rooster om u nog meer kookflexibileit te bieden; dankzij het vier-standen rooster is kunt de afstand tussen het grillgerecht en de grillelementen nog verder vergroten.

*Geselecteerde modellen

Falcon range cooker quick heat up setting
RAPID RESPONSE

Rapid Response brengt de oven 30% sneller op temperatuur dan een standaard heteluchtoven. Bovendien kunt u de oven meteen gebruiken; u hoeft niet te wachten tot de oven op temperatuur is. Onze testen tonen aan dat wanneer u koude gerechten in een koude oven zet en Rapid Response instelt, u dezelfde resultaten krijgt als wanneer u uw eten in een voorverwarmde oven zet.

Falcon Classic Deluxe 100 Induction with non-scratch enamel finish
KRASBESTENDIGE LAKKEN

De lakken die wij gebruiken op onze fornuizen zijn van topkwaliteit en komen van de wereldleider op dit gebied. Ze zijn milieuvriendelijk en gaan jaren  mee. De afwerking van de fornuizen wordt voltooid in onze fabriek in Leamington Spa.