Karakteristieken Van Semi-Professionele Collectie

De ontwikkeling van het Falcon semi-professionele fornuisassortiment werd teweeg gebracht maar aanleiding van de vraag uit de horeca.  Vandaag de dag zijn de Falcon semi-professionele fornuizen nog steeds een favoriete keuze van top chefs.

Wat is het dat een fornuis uit de Falcon semi-professionele serie u als een stijlbewuste, gepassioneerde, beginnende chefkok kan bieden?. 

Powerful gas burner on  Falcon Semi-Professional Collection range cooker
KOOKVERMOGEN

Met de keuze uit een krachtige gaskookplaat of een strakke inductiekookplaat biedt een fornuis uit het Falcon semi-professionele assortiment u optimale controle en superieure resultaten.

De gaskookplaat modellen zijn voorzien van vijf branders van een professionele standaard, inclusief een centrale 5 kW brander, noodzakelijk voor de hoge temperaturen waar chefkoks om vragen en het bereiden van knapperige, voedzame en smaakvolle roerbakgerechten.

De inductiekookplaten op de semi-professionele fornuizen komen snel op temperatuur, reageren snel en zijn ongelooflijk goed te regelen. Ze zijn uitgerust met nauwgezette draaiknoppen in plaats van de touch control die u op de meeste elektrische kookplaten tegenkomt.

Telescopic grill on Falcon Deluxe range cooker
GLIDE-ACTION GRILL

The grill on the Falcon Semi-Professional range cookers* is manufactured to make grilling a breeze. A seamless glide-action grill rolls out to reveal a solid, durable grill tray with a trivet with four height settings to allow a range of uses, such as finishing a crème brûlée or grilling a simple rarebit to make it resemble a masterpiece.

De aparte grill van de Falcon semi-professionele fornuizen* zijn ontworpen om grillen een fluitje van een cent te maken. Met behulp van soepel lopende telescopische geleiders ‘glijdt’ of ‘rolt’ de stevige en duurzame grillpande grillruimte uit. De grillpan is uitgerust met een vier-standen rooster wat u de mogelijkheid geeft de grill op allerlei verschillende manieren te gebruiken, zoals onder andere het bruinen van het suikerlaagje op een crème brûlée of het grillen van een tosti om het de aanschijn van een culinair hoogstandje te geven.

* met uitzondering van de Continental en de 900S

Falcon Deluxe 90 Dual Fuel in Stainless Steel with pizza
FLEXIBILITEIT

Wij zijn er ons terdege van bewust dat verschillende soorten eten om verschillende soorten ovencondities vragen. Daarom hebben wij al onze fornuizen van de meest populaire functies voorzien. De zeven standaard functies, of zoals wij het noemen de zeven wonderen, van een Falcon multifunctionele oven bestaan uit een ontdooistand, een heteluchtoven, ventilatie grillen, een conventionele oven met luchtcirculatie, een conventionele oven, en boven- en onderwarmte. Zo kunt u naar hartelust bakken, braden, bruinen of grillen. 

Falcon Deluxe 900 gas hob
REINIGEN – EEN EENVOUDIG KLUSJE

 

De gaskookplaat is uitgevoerd met individuele pannendragers en branders uit één stuk, zodat ze snel verwijderd en teruggeplaatst kunnen worden en het afnemen van de plaat zo gedaan is. Zowel de pannendragers als de roosters kunnen in vaatwasser.

Alle ovenwanden hebben een katalytische voering en zijn zelfreinigend bij een temperatuur boven 200 °C.

Een inductiekookplaat maakt u het leven nog gemakkelijker; omdat het de pan en de inhoud van de pan zijn die warm worden en niet de kookplaat, brandt gemorst eten niet in op de glazen plaat.

*met uitzondering van de 900 en 1000 Deluxe modellen

Falcon Continental in Cherry Red with rack of lamb
HET ZIT HEM IN DE KLEINE DINGEN

Alle details van een het Falcon semi-professionele fornuis assortiment zijn verder verfijnd, zodat u de kwaliteit krijgt die u mag verwachten van een semi-professioneel fornuis.

Onze semi-professionele fornuizen zijn vervaardigd van 1,2 mm dik roestvrijstaal; de branders zijn gemaakt van massief messing en bestaan uit uit één stuk.

In tegenstelling to de meeste kookplaat- en fornuisbedieningspanelen hebben de Falcon semi-professionele fornuizen een chroom bedieningspaneel met duurzame inkt geïnjecteerd belettering. Dit zorgt niet alleen voor een prachtige professionele aanblik, het betekent ook dat de belettering nooit zal worden vervagen of verdwijnen, zoals vaak het geval is wanneer de belettering rechtstreeks op het bedieningspaneel wordt gedrukt.

Mocht dit niet voldoende zijn om u te overtuigen van de kwaliteit van een semi-professioneel Falcon fornuis, dan kan de naadloze, roestvrijstalen gaskookplaat hier misschien een handje bij helpen.

Falcon Continental 1092 Dual Fuel in China Blue
KLEUREN

Wij weten reeds dat u een passie voor koken heeft. En wij weten ook hoe belangrijk het is dat uw fornuis bij uw persoonlijke stijl past. Daarom komt de Falcon semi-professionele collectie, in maar liefst acht* prachtige kleuren. Ga voor een retro look met wit, breng eerbetoon aan de commerciële achtergrond van de Falcon semi-professionele fornuizen met RVS, of creëer een dromerige sfeer met het zachte blauw van een chinees blauw fornuis. En omdat we op de details letten, hebben wij ook een aantal afzuigkappen in kleuren die bij uw fornuis passen.

*zeven voor de Continental and AGA Masterchef Deluxe

Falcon Deluxe Dual Fuel in White
GESCHIKT VOOR ELK KEUKENINTERIEUR

Een semi-professioneel Falcon fornuis heeft veel gemeen met een supermodel – beiden zien er goed uit in  welke situatie dan ook!

Van stadswoningen to landhuizen en alle keukens daar tussen in, een fornuis uit het Falcon semi-professionele fornuis assortiment is een blikvanger in welk soort keuken dan ook.