Sales: Verkoop: 0180 64 70 00
Service: 085 488 4773

Hoe een aga fornuis werkt

Achter het klassieke uiterlijk van iedere AGA schuilt een gietijzeren kern. Deze kern houdt warmte op bijzonder efficiënte wijze vast en geeft het langzaam door aan de ovens en kookplaten. 

Een AGA is altijd klaar voor gebruik en heeft, dankzij de zelfregulerende werking, geen schakelaars of draaischijven. De thermostaatregeling zorgt voor een constante temperatuur terwijl de hoogwaardige isolatie van de behuizing en de kookplaatdeksels ervoor zorgen dat iedere AGA een laag brandstofverbruik heeft. Daarom geeft de AGA die bijzonder aangename warmte in uw keuken.

De warmte in de ovens wordt langzaam via alle binnenwanden tegelijk doorgegeven. Deze warmte is gematigder dan de directe hitte van de elementen of vlammen van de meeste andere ovens. Dankzij dit kookproces behouden gerechten hun smaak, sappen en bovenal hun kracht. Iedere AGA bezitter zal u dan ook vertellen dat gerechten uit de AGA altijd beter smaken.

Dotted _line

WAAR BESTAAT EEN AGA FORNUIS UIT?

VOOR ALLE DETAILS download DE PDF

1. ISOLATIEDEKSELS
AGA Hot plates are displayed

Deze twee isolatiedeksels zijn kenmerkend AGA. Wanneer ze zijn gesloten voelen ze lauw aan. Eenmaal geopend kunt u de kookplaten direct gebruiken.


2. SNELKOOKPLAAT

Deze plaat is groot genoeg voor drie steelpannen van gemiddeld formaat. De sterke hitte van deze kookplaat brengt water sneller aan de kook dan de meeste elektrische waterkokers.


3. WARMTEBRON

Wanneer de AGA op temperatuur is, heeft hij slechts een heel klein beetje energie nodig om warm te blijven.


4. SUDDERPLAAT 
Stainless -steel -lid -copy _178x 186

De sudderplaat heeft een veel zachtere warmte dan de kookplaat en is daarmee ideaal voor het bereiden van sauzen of het bakken van een ei. Deze plaat biedt ruimte voor drie steelpannen van gemiddeld formaat. Tevens geschikt als grillplaat.


5. BRAADOVEN

Deze oven is groot genoeg om een hele gezinsmaaltijd in te bereiden. In de oven past zelfs een gevogelte van 13 kg. Dankzij de veelzijdigheid en ruimte is hij ook geschikt voor grillen en bakken.


6. BAKOVEN

Standaard bij elke AGA met drie of vijf ovens. Zoals alle AGA-ovens houdt de gietijzeren kern de warmte goed vast. Open dus gerust de deur om te kijken hoe het ermee staat. De gematigde temperatuur is perfect voor brood, taarten en koekjes. 

An AGA with cookware inside is displayed

 

7. SUDDEROVEN 

Het vlees uit deze oven is zo mals en smaakvol, zo heb je het nog niet eerder geproefd.  Het enige dat je hoeft te doen: zet de schotel in de ochtend in de oven. Haal deze er rond lunchtijd weer uit en geniet van een heerlijke maaltijd.

 

8. WARMHOUDOVEN

AGA doors are displayed

Deze komt standaard bij elke AGA met vijf ovens. Houd bereide gerechten warm zonder ze uit te drogen, ideaal voor etentjes met meerdere gangen. Bovendien blijven de borden ook warm. Dotted _line

 

 

BEKIJK ONZE FORNUIZEN

Uw AGA dealers

Kookdemonstraties

Brochure aanvragen

AGA Social Media

Newsletter sign up | Join our email list to receive our latest news and offers

©2018 AGA is a trading name of AGA Rangemaster Limited
Registered in England & Wales under Registered Number 3872754.
Registered Office Address - Meadow Lane, Long Eaton, Nottingham, Nottinghamshire NG10 2GD, United Kingdom.