Sales: Verkoop: 0180 64 70 00
Service: 085 488 4773

ZORG VOOR UW AGA 

EEN HANDLEIDING VOOR HET ONDERHOUD VAN UW AGA FORNUIS

Caring -for -your -aga

ONDERHOUD VAN UW AGA FORNUIS

Een regelmatige onderhoudsbeurt voor uw AGA is belangrijk om alles efficiënt te laten lopen, zowel in de ochtend, middag als avond. Wanneer u de service laat uitvoeren door AGA-specialisten kunt u er zeker van zijn dat alle onderdelen authentiek zijn en dat de specialist volledig gekwalificeerd is. Zij weten immers precies hoe u het beste uit uw AGA kunt halen. 

Bel 085 488 4773  of stuur een email voor meer informatie over serviceonderhoud.Dotted _line

HET REINIGEN VAN UW AGA FORNUIS

Een AGA is heel eenvoudig schoon te houden, vooral als u ervoor zorgt dat het fornuis niet te vies wordt. De volgende tips kunnen daarbij helpen:

Aga Wire BrushDe ovens en kookplaten blijven schoon doordat gemorste etensresten verkolen. Het enige dat u hoeft te doen is af en toe het verkoolde eten met een borstel weg te vegen. Wees niet bang een staalborstel te gebruiken voor hardnekkige resten op onbewerkte gietijzeren componenten. 

Als etensresten in het email zijn gebakken, probeer deze dan schoon te maken met een spons met zeep. Voorkom dat het email beschadigd raakt door niet te ruw te wrijven. GEBRUIK GEEN zogenaamde oven schoonmaakmiddelen. Spetters op het transparante email moeten zo snel mogelijk weggeveegd worden met een vochtige (geen natte) doek. De AGA microvezel doekjes zijn hiervoor ideaal. Je kunt ook het AGA email schoonmaakmiddel gebruiken. Gebruik nooit een koude, natte doek. 

Zowel de binnenkant van de ovendeuren als de isoleerdeksels kunnen worden schoongemaakt met een creme schoonmaakmiddel of, voor de hardnekkige vlekken, een doek met zeep. De wanden worden dan weer prachtig glanzend.

De deuren kunnen uit de oven worden getild om het schoonmaken te vergemakkelijken. Verwissel de deuren niet en dompel ze niet onder water.

De isoleerdeksels en handdoekstang kunnen met een vochtige doek en een beetje zeep en vervolgens een natte doek worden schoongemaakt. Polijst tot slot met een droge doek.

Cream Cleaner 200X200Melk of fruitsappen die per ongelijk op het email terechtkomen moeten direct worden weggeveegd. Het zuur kan de buitenste plaat en de deuren beschadigen. De microvezel doekjes van AGA zijn hiervoor uiterst geschikt en pluizen niet. 

Als vloeistoffen op of rond de kookplaten terechtkomen tijdens het koken, dan hoeft u zich geen zorgen te maken - het verdampt zonder schade aan uw AGA. 

De isoleerringen rond de kookplaten kunnen worden verwijderd tijdens het schoonmaken. Verwissel de ringen niet en probeer ze op dezelfde manier terug te plaatsten. Er is vaak een kleine inkeping die in de richting van de achterzijde van het fornuis moet wijzen. 

Voor sommige geschilderde onderdelen, zoals de haakjes van de handdoekstang en de zijwanden mogen geen schuurmiddelen worden gebruikt, gebruik hiervoor een spons met zeep.  

Pluisjes of stof rondom de deur van de brander of de afvoerpijp kunnen veilig verwijderd worden met een zachte borstel. GEBRUIK GEEN stofzuiger als de brander aanstaat. 

 

Kookdemonstraties

Uw AGA dealers

's Werelds meest geliefde fornuis

Mijn AGA en Ik

AGA Social Media

Newsletter sign up | Join our email list to receive our latest news and offers

©2018 AGA is a trading name of AGA Rangemaster Limited
Registered in England & Wales under Registered Number 3872754.
Registered Office Address - Meadow Lane, Long Eaton, Nottingham, Nottinghamshire NG10 2GD, United Kingdom.